×

Jesmond Residence

A new interior to a 1980's home 

Sitting in a beautiful bush block, the owners wanted to reconfigure the long single storey home to provide some clarity to the layout and materiality of the house.  The house had an interesting cross section with some areas of high volume in the centre and a split level plan, but otherwise felt fragmented to live in and difficult to furnish.

Working within the existing footprint, the design relocated the Kitchen to connect to the outdoor terrace and living areas, allowing the family to gather in a central space.  A strong central corridor in the centre of the house was reinforced as a place of delight - a gallery bringing light in from above and connecting to each room through a deep timber threshold.  A restrained palette of oak and white gives a canvas for light to wash, changing the mood during different times of the day

The owners wanted a 'place for everything' - to achieve a series of quiet and peaceful spaces which allow the family to enjoy the sounds and sights of the bush beyond.

Completion:
2023
Contractor:
A & J Building
Project Team:
Wei Shun Lee, Kristian Meredith
Photographer
Christopher Frederick Jones
 
 
Back to top