×

Cityview Residence

A new pool and outdoor room to re-calibrate the relationship of a suburban brick veneer project home to its site. The brick garden structure curates a series of sitting and landscape spaces in the garden, culminating in a raised pool platform that connects with distant views to Mt Coot-tha. Anchored by a brick spine, the existing house is connected through a 6m masonry opening to the garden room.  Here, enclosed by a tapering roof, the spaces break down from terrace to landscape and pool, covered by a pergola structure. Brick is used as a canvas to catch shadow and react quietly against the landscape.  The light coloured masonry reacts to changes in the day and flush, stone rubbed mortar joints bring a stillness to the surfaces. Evidence of the craftsman is throughout the project.  From the heroic solidity of the main wall to the delicate cantilevered brick seat and hand-rubbed surfaces, restraint tells a powerful story that allows the natural – light, shadow, reflection and landscape to dominate
Completion:
2020
Contractor:
Nick Pearson + Elvis and Rose
Project Team:
Kieron Gait
Photographer
Christopher Frederick Jones
Instagram
#cityviewresidence
 
 
Back to top